fbpx

Ladattu keho ja mieli ovat yrittäjänä jaksamisen perusedellytyksiä

Ladattu keho ja mieli ovat yrittäjänä jaksamisen perusedellytyksiä

Kevät on ollut meille monella tavoin haastavaa aikaa. Se, mitä syksy tuo tullessaan, ei meistä kukaan tiedä tässä kohdin. Sen me kuitenkin tiedämme, että jokainen meistä, yrittäjät mukaan lukien tarvitsemme välillä pieniä levon ja loman jaksoja. Lepoa ei ole pelkästään yöllä nukuttu aika. Lepoa on myös tietoinen kehon rentouttaminen ja mielen hiljentäminen. Kun menemme ylikierroksilla saattaa nämä perusasiat tuntua vaikeilta. Kehomme yrittää yleensä viestittää eri tavoin, että nyt olisi aika rauhoittua. Joskus nämä viestit menevät meiltä ohi. Opettele tunnistamaan juuri omat kehosi viestit levon tarpeesta.  Ilmeneekö se sinulla päänsärkynä, selkäkipuna, kärsimättömyytenä, ruuansulatuksen ongelmina, vai jonain muuna? Aivotutkimuksen myötä tiedämme entistä tarkemmin siitä, miten mm. muisti, luovuus, uusien asioiden oppiminen, hormonitoimintamme, keskittymiskykymme ja mielen vire on vahvasti riippuvainen levon laadusta ja määrästä. Mieti päiviisi pieniä palautumisen hetkiä. Rauhoita mielesi, sulje silmäsi ja hengitä syvään. 

Levolle annettuun aikaan tulee suhtautua samalla kunnioituksella, kuin tärkeään asiakas- tai yhteistyöpalaveriin. Se tulee olla tietoista ja suunniteltua toimintaa, jolle on oma aikansa ja paikkansa. Lepo virkistää mielen lisäksi kehomme ja poistaa kehon jännitystiloja. Tämän lisäksi tarvitaan ajoittain pieniä irtiottoja loman merkeissä, jolloin voi hengähtää muutaman päivän pidempään ilman työasioita. Moni yrittäjä sanoo, että ainut keino päästä kunnolla irti, on lähteä lomamatkalle, riittävän kauas yrityksestä. Jokainen tietää, mikä itsellä auttaa irtiottoon parhaiten. Väsynyt yrittäjä ei ole koskaan hyvä mainos yritykselleen, tai esimerkki alaisilleen. Ladattu keho ja mieli ovat pitkäkestoisen yrittäjänä jaksamisen perusedellytyksiä. Yrittäjä itse on yrityksen oleellisin resurssi. 

Näistäkin asioista voit lukea lisää tulevasta kirjastani; Yrittäjän Syke – Yrittäjänä elämisen taito.

Katja Rajala, InnoPop Oy

Yrittäjyyden Personal Trainer https://innopop.fi/palvelut/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.