fbpx

Kriisiajan innopoppia

Kriisiajan innopoppia

Johan meillä on ollut kevät! Aurinko paistaa ja ikkunasta katsottuna kaikki näyttää, kuten aina ennenkin. Yrittäjän elämässä ei kuitenkaan oikein mikään ei ole kuten ennen. Korona-aika on vaikuttanut tavalla, tai toisella yrityksen toimintaan. Osa on saanut toimintaansa pienen töyssyn, toiset kunnon törmäyksen ja muutamat suistuneet rotkoon. Yrittäjä itse on kaiken keskiössä koettaen selvitä yksilönä elämästä eri rooleineen, yrityksen tilannetta ratkoen. Tunnetilat ovat vaihdelleet viikkojen, päivien, tuntien, ajoittain jopa hetkien välillä. Tunteiden ja ajatusten vuoristorata kiitää ajoittaisesta uhosta ja uskosta selviytymiseen, kunnes sitten taas syöksytään syvälle tunnelin pimeyteen ja epätoivoon, laskuja selatessa ja saldoa katsoessa.  

Tämän kaiken keskellä pitäisi kovasti miettiä uutta suuntaa toiminnalle. Osa niin jo tehneetkin. Yrittäjien tilanteet ovat kovin erilaisia. Mediassa tuodaan esiin, että muutos voisi olla myös mahdollisuus yritystoiminnalle. Näin toki onkin. Paljon puhuttujen kehittämisavustusten turvin olisi puristettava yrittäjän ytimistä uutta, vaikka murhe selviytymisestä painaa. Osa löytää tien, osa miettii, miten saatuja tukirahoja nyt hyödyntäisi parhaalla mahdollisella tavalla. Miten löytää innovaatio ja inspiraatiot toteuttamiseen? Ulkopuolinen yrityssparraaja, konsultti voi olla hyvä ajatusten kirkastaja, henkinen tuki ja erilaisten näkökulmien pallottelija yrityksen kriisiajan kehittämisessä. Tehdään yhdessä kehittämisen innopoppia ja viedään yrityksesi uusille taajuuksille. 

Yrityksen kehittäjän muistilista kehittämisen aloittamiseen:

  • Selvitä mitä kehittämistukea voit hakea.
  • Tee alustava kehittämissuunnitelma ja täytä hakemus. 
  • Mieti alustavasti, mitä voit tehdä ilman tukea, ellei hakemus mene läpi.
  • Sunnittele tiimi, millä porukalla lähdette ideoimaan kehittämistoimenpiteitä.
  • Mieti millainen ulkopuolinen asiantuntija-apu edistäisi muutosta ja yrityksen kehittämistä.
  • Rahoituksen saatuasi tartu toimeen hyvällä fiiliksellä!
  • Hyödynnä apuja ja vinkkejä, mitä on tarjolla.

 

Katja Rajala

sparraaja, InnoPop Oy

Lue lisää: https://innopop.fi/yrityspop/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.