fbpx

Yrittäjänkään ei kannata yliyrittää

Yrittäjänkään ei kannata yliyrittää

Olemme eläneet pitkään poikkeuksellista aikaa, jossa erityisesti yrittäjiä on koeteltu. Toki osa on menestynyt hyvinkin ja löytänyt ajassa uuden kasvun mahdollisuuden. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa on kipuillut enemmän tai vähemmän selviytyäkseen uudesta päivästä. Juuri julkaistun Suomen Yrittäjien gallupin mukaan lähes neljännes yrittäjistä kokee olevansa ylirasittunut ja lähellä loppuun palamista.  

Kesän aika tuo toivon mukaan lämmön ja valon myötä puitteita myös hengähtämiseen. On aika istahtaa kivelle ja kysyä itseltään: miten voit? Me kaikki tarvitsemme riittävästi ravintoa, liikuntaa, terveyttä, lepoa ja hyviä ihmissuhteita. Niin yksinkertaisia perusasioita, mutta silti ajoittain niin vaikeasti toteutettavia. Monesti laiminlyömme juuri itsemme. Nautimme työstämme ja olemme valmiit laittamaan omat tarpeemme sivuun. Tingimme suunnitellusta lenkki-illasta, sillä toki asiakkaan tarpeet menevät edelle.  Kiireelliselle työtilaukselle raivataan aikaa suunnitellusta lomasta. Näinhän se monesti menee ja jokainen meistä löytää lukuisia esimerkkejä arjestaan. Töitä on paiskittava etenkin nyt kun maailma jälleen on avautumassa. Siitäkin huolimatta on välillä myös kerättävä voimia, että jaksaa taas yrittää. Eikä ainoastaan yrittää, vaan elää itselleen merkityksellistä ja hyvää elämää. 

Loppuun sopivat hyvin tunnetun yrittäjän, keittiömestari Kape Aihisen sanat kirjassani Yrittäjän syke- yrittäjänä elämisen taito: ”Tärkein viestini on, että nauti elämästä, ole joka päivästä ylpeä, tee jokaisesta päivästä paras mahdollinen. Ellei jaksa tänään, yritä huomenna uudelleen. Yli-ihminen ei kannata yrittää olla”. 

Katja Rajala

yrittäjä ja yritysvalmentaja

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.