fbpx

Unelmoitko yrittäjyydestä?

Unelmoitko yrittäjyydestä?

Moni unelmoi yrittäjyydestä ja sen tuomasta vapauden tunteesta toteuttaa itseään ja saada elantoa. Kiinnostus onkin lisääntynyt vuosi vuodelta enemmän nuortenkin keskuudessa. Yrittäjyys on mahdollisuus haastaa itseään ja vaikuttaa tapaan tehdä työtä. Monesti unelma saattaa jäädä kuitenkin vain unelmoinniksi. Onko Sinulle käynyt näin?

Tärkeintä on, että tarkastelet itseäsi ja elämäntilannettasi rehellisesti. Ei mahdollisuuksia ja resursseja liioitellen, mutta ei myöskään vähätellen. Lopulta kuitenkin joudut itse elää omien valintojesi ja päätöstesi kanssa vastuun niistä kantaen. Yrittäjyys on pitkäjänteistä ja sinnikkyyttä vaativa tehtävä. On tärkeä, että valitset sellaisen alan, johon sinulla on osaamista ja intohimoa, sillä näitä molempia varmasti tullaan koettelemaan. Se, että yrittää löytää vain jonkin trendikkään alan, ei kanna pitkälle.

On tärkeää valmistaa itseään yrittäjyyteen. Kaiken pohja on hyvä itsetuntemus. Se, että tunnistat heikkoutesi ja vahvuutesi, osaamisesi ja sen, mihin on hyvä hankkia lisää tukea ja oppia. On tärkeä uskoa omaan unelmaan, mutta yhtä tärkeää on myös testata sitä. Kukaan ei halua, että unelmat ammutaan alas, mutta asiantuntijoilta kerätyt kriittiset mutta rakentavat kommentit saattavat auttaa vielä hiomaan ajatusta paremmaksi. Näin vahvistat onnistumisen mahdollisuuksiasi. Lähipiiristä yleensä löytyy ne kovimmat alasampujat. Pyri löytämään ideoillesi puolueettomia näkökulmia. Pallottele ja hio ajatuksia ja itse suunnitelmaa. On tärkeä tehdä laskelmat ja miettiä toiminnan kannattavuutta. Monesti into on kova ja tuntuu, että on kiire toteuttamaan omaa ajatusta. Tässäkin maltti on valttia. Toisaalta taas on ihmisryhmä, joka jää ikuisiksi ajoiksi tähän vaiheeseen varmistelemaan ja haaveilemaan. Jossain kohdin on toiminnan aika, tehtävä se päätös ottaako hyppy tuntemattomaan, vaiko ei. Tulevaisuudesta ei voi tietää, on uskottava itseen ja luotettava muihin. On oltava valmis tekemään paljon työtä, työtä ja työtä, tunteja laskematta, etenkin ensimmäisinä vuosina. 

Ota askeleita kohti tavoitteitasi ja osallistu ilmaiseen webinaariin  – Unelmoitko yrittäjyydestä?

Klikkaa tästä itsesi webinaariin.

Katja Rajala

yritysvalmentaja

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.